Thursday, February 04, 2016

Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) 2016

„Egymilliárd nő bántalmazása gyalázat, egymilliárd nő tánca forradalom” (Eve Ensler)

Meghívó

Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) 2016, Budapest – új forradalom a nők és lányok elleni erőszak ellen

Szeretettel meghívjuk a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség, a NANE Egyesület és a Nőkért Egyesület közös rendezésében tartandó eseményre!

Időpont: 2016. február 14. vasárnap, délután 3.
Helyszín: Bálint Ház. Budapest, VI. Révay u. 16.

Idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre az Egymilliárd nő ébredése (One Billion Rising) világméretű kampány. Az esemény a nők és lányok elleni erőszakkal szembeni fellépésért mozgósít a tánc és a művészet erejével, jótékony kollektív energiák felszabadításával. Minden évben, így idén is, eltáncoljuk a Törd szét a láncot! (Break the Chain!) dalra koreografált figyelemfelhívó táncot. A tánc után bemutatásra kerül a NANE Egyesület „Kérsz teát?!” című darabja. A rendhagyó, egyetemista fiataloknak készült színházi előadást Bánki Gergely és Sipos Vera írta és rendezte, a NANE Egyesület felkérésére és szakértői támogatásával. Az előadást a színészekkel és szakértőkkel folytatott beszélgetés követi, melyet Bombera Krisztina, a mozgalom önkéntese vezet.  

14.30  Érkezés, információs stand
15-15.10 Megnyitó
15.10-15.20 Közös tánc
15.20-15.30 Terem átrendezése
15.30-16.15. Kérsz teát?! színházi előadás
16.15-17.00 Vezetett beszélgetés. Moderál: Bombera Krisztina


A programra a belépés ingyenes. A darab alatt kisgyermekek számára az Éden Játszóház ingyen áll rendelkezésre. 130 fő feletti létszám esetén csak állóhelyet tudunk biztosítani a karzaton.

Magyarországon milliós nagyságrendű a nők elleni erőszak áldozatainak száma. Az EU Alapjogi Ügynökségének reprezentatív kutatása szerint a 15 éves koruk óta a fizikai és/vagy szexuális erőszak valamely formájának áldozatává vált nők aránya a 18–74 éves korosztályban 28%. Ez a 2011-es népszámlálás adataiból kiindulva több mint 1 millió 124 ezer magyar nőt jelent. 

Mi ezért táncolunk, ezért állunk ki magunkért és másokért.
Érezd te is a táncból eredő erőt és energiát! Csatlakozz az összes kontinenshez!

#rise4revolution
#Budapest

No comments: